Artist

peshkimi Extreme portal VVV.RU Top 100 krapit Sites Faqet Vlerësim peshkimi HAPOK RU Top100 Rambler-së
<span class="notranslate" > &lt;a href=&quot;https://www.instaforex.com/ru/&quot;&gt; Forex portal &lt;/a&gt;</span>

Studioni pjesën e poshtme të rezervuarit duke përdorur një shënues

Shënuesve - gjithandej të veçanta që peshkatarët (kryesisht anglers krap) është përdorur për të studiuar topografinë e poshtme të ujit. Shumë e vështirë të llogarisin në pickim krapit në qoftë se ne nuk e dimë fund lehtësim krapi pellgje, dhe për këtë arsye - dhe zonat ushqyerit grindemi në të. Ju me siguri mund të përdorni hidrolokator, dhe "prosherstit" pellg në një anije me motor, duke kërkuar për lehtësim në kodrat e saj, hollows, driftwood në pjesën e poshtme. Por, së pari, shumë pellgje krapi udhëtim i tillë në një anije me motor konsiderohen formë shumë të keq: ne frikësuar peshkun kudo që ata vizituan.
Dhe së dyti, gropa (ose një tjetër fushë premtuese në fund), ne kemi nevojë për të gjetur jo diku në mes të pellg, dhe zonën ku ne jemi të drejtë këtu dhe tani. Boat me hidrolokator nuk ka gjasa të jetë çdo gjë e dobishme.

Dhe pastaj vijnë në ndihmë angler gjithandej shënuesve të veçanta. Me ndihmën e shënuesve nuk mund vetëm të gjeni shumë gropa, mounds, brovok, snags, dhe në fund të një zone të vetme të pellgje krapi, por edhe për të mësuar e "natyrën" e poshtme në të, baltë, rërë, gurë, shell, bar, etj Dhe kur të gjithë do të gjendet një fushë premtuese për krap (p.sh., çdo gropë e gjerë ose dendur bush në fund), atëherë ne jemi atje dhe të lënë një shënues: noton do të nxjerr në shitje, dhe na tregoni vendin e saktë për të hedhjes. Mos e humbni atë. Deri sa ju duhet për të eksploruar pjesën e poshtme të rezervuarit duke përdorur një shënues?

Së pari ju duhet për të ndërtuar një "markerovuyu" trajtuar.
Ajo do të duket se mund të jetë i ndërlikuar? "Figurë" punë e lehtë - vetëm noton dhe ëmbëlsirë. Mori shufra të fortë, vijën - poprochnee, "vënë" në noton linjë dhe i lidhur në fund të linjës ëmbëlsirë peshkimit, dhe të gjitha - pjesë gati! Por të gjithë nuk është aq e lehtë sa ju mund të duket në shikim të parë .. Pra, në qoftë se ju zgjidhni e parë në dispozicion "shkop" në vend të një të mirë "markerovogo" shufra - kur i shpeshtë hedh një peshë prej 90g (ose më shumë) e tonë "rrinë" plas në gjysmë Gjatë 2-3 muajve të parë. Nëse, në vend të kualitetit të lartë jo-shtrirje e linjës kapem "litar" 0.5mm, shumë gropa të vogla dhe gunga ne thjesht nuk kemi vënë re, "Le të ndihen jo" bastunët e tyre. Së fundi, në qoftë se në vend të peshave të kërkuara me "thumba" ne së pari mori të kapem një pjesë të plumbit, seancë në fund, ne nuk mund të dallojë rërën nga rrënojat.

Prandaj, gjëja e parë për të trajtuar zgjidhni "markerovoy" parakohshme.
Rod. Mjaft e përshtatshme "krap" në gjatësi nga 3.6 milion në 3.9 milion me 2-3lb test. Por kjo ka kuptim për të investuar në një cilësi të mirë "markerovoe" shkopin - posaçërisht për këtë qëllim.
Mbështjell. Nën shufër. Disponueshmëria e "beytranner" shumë e dëshirueshme, përndryshe ju do të keni për të liroj me dorë, pastaj të rritur frenave fërkime (kur gravurë me tojë nga mbështjell). Rrotë - kërkohet metalike: spools plastike shpejt "vrasin" linjë të fortë dhe hedh litarët me ngarkesa të shpeshta të rënda. Rrotë Kapaciteti - e 100 milion ose më shumë. Shumë e dëshirueshme "clip" clips, sepse hedh trajtuar në një distancë të caktuar në mënyrë rigoroze.
Lesko. Cilësia diametër "krap" tojë nuk i kalon 0,3 mm në diametër ose 0.2-0.25mm kurrizit. Hollë tribunë - më mirë: më larg ne do të jetë në gjendje për të hedhur një ëmbëlsirë. Gjithashtu e rëndësishme është "inextensible" linjë: linjë më pak shtrirje, më qartë ne "ndjehen" pjesën e poshtme.
Ëmbëlsirë. Për veshje markerovoy e përdorur rëndë "krap" Georgia - nga 90g në 120g (4,3 oz) me "thumba" të veçanta në anët. Këto "spikes" të lejojnë edhe më të qartë për të "ndjehen" në fund, dhe vetëm në zbulimin e zhavorrit apo gëlqeror në fund ata kanë ndihmë pamohueshme e angler.
Float shënues. Vetëm dy kërkesa - dukshmëri e mirë dhe kapaciteti i mirë ngarkesës. Në pasdite është më e mirë për të përdorur gjithandej me të kuqe, dhe në mbrëmje - me të bardhë ose të verdhë "puplat".

Днем на фоне воды лучше виден оранжевый маркер даже на большом расстоянии

Gëzuar mbi një sfond të ujit më të dukshëm shënues portokalli madje edhe në një distancë të madhe

Комплект Маркерного удилища - катшука, маркерный поплавок и маркерное грузило

Vendosni një shkop shënues - katshuka, një noton shënues dhe shënues ëmbëlsirë

Për të ndërtuar "markerovuyu" trajtuar.
Në "krapit" set kallam mbështjell blerë. Spiralja është plagë tojë: Vija duhet të jetë i zënë të gjithë "hapësirë" e rrotë. On shënues noton është vënë në front "zip" (zakonisht në pjesën e përparme të shënues noton tashmë kanë "unazë" për të vënë atë në linjë, por ajo është zakonisht shumë i vogël, dhe për shkak të kësaj unazë shtesë ngjitet "kapje", "karabinchik" ose " i kthyeshëm "- për linjë të mirë të kalojë). Nëpërmjet ky "zinxhir" tojë është kaluar - shënues noton "vënë" në linjë. Dhe tashmë pastaj në fund të linjës peshkimit lidhur 90-120-gram peshë. Të gjithë ne mund të themi se gear markerovaya gati.

Лучше для маркера использовать отдельное - специальное маркерное удилище

Është më mirë për të përdorur një shënues të veçantë - një shkop të veçantë shënues

Qasja jonë është fund.
A hedhin. Zgjidhni një pikë diku në distancë prej 20-40 nga bregu dhe e hodhi përsëri ngarkesave tonë. Marrja shufra lëvizjen lart - në shënues në kontakt me ëmbëlsirë në fund të pellg.
Masa thellësinë e hedh. Mos harroni funksionin "beytranner" në rrotullën: Një dorë mban shkopin, e dyta - të marrë në vijën e butë "rrjedh gjak" (unwound) me spirale e saj. Për një herë bleeds zakonisht 0.5m - linjë 1m. Ky filmim ju duhet të konsiderojnë me kujdes (për aq kohë sa uji nuk duket noton tonë). Këtu Float shfaq! Çdo gjë që ne tani e dimë thellësinë në pikën e hedhjes - kjo është pikërisht e barabartë me metër etched linjë kontaktit.

Исследуем водоем протягивая маркер по дну

Ne hetojë rezervuarin mbajtjen shënues në pjesën e poshtme

Ne hetimin e para 5 metra e fund. Merr bastunin, dhe "drag" të Gjeorgjisë në vetvete, që është, në plazh, për 4-5 metra përgjatë pjesën e poshtme. Ëmbëlsirë duhet të drag përgjatë pjesën e poshtme, "obstukivat" atë. Dhe dëgjuar në kohën e këtij "instalime elektrike" për shqisat tona. Në qoftë se një ndjenjë e veçantë e "udarchiki" ëmbëlsirë në fund të çdo gjë - urime, ju keni gjetur ndonjë rrënojave ose coquina. Nëse në kohën e "instalime elektrike" të Gjeorgjisë si "slides" - gjeni ndonjë rërë apo balte. Nëse Gjeorgjia është pak tugovato, si ajo u "ngjyhet" në terren - kështu fund është me baltë në këtë pikë. Driftwood, bari, dhe strehimore të tjera gjenden "vetëm" - fiksohem Gjeorgji mbi ta (shpesh krejtësisht e pashpresë).

На маркерное удилище производителем нанесены специальные отметки для измерения глубины водоема

Një prodhues shufra shënues aplikuar shenjat e veçanta për të matur thellësinë e rezervuarit

Mbani përsëritur këtë procedurë derisa derisa ëmbëlsirë tonë arrin në breg. Është e dëshirueshme për të matur thellësinë e çdo 2-5 metra. Explore thellësitë e nevojës për të vazhdimisht. Më pas, është e dëshirueshme për të regjistruar, ose, më saktë, "skicë" është një vend topografi skematike fund hetuar. Shumë anglers krap mbajtur të tëra fletore me skica e reliefs fund.

Komentet janë të mbyllura.

Kërko Faqes
Përkthyes
Karpovik
Prill 2015
M T W T F S S
«Jan
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Arkiv